A pálinka a magyar kultúra szerves része

A magyar kultúrában nagy hagyománya van a gyümölcspárlat készítésének és természetesen fogyasztásának is. A pálinka elnevezés csak Magyarországon és még pár osztrák területen engedélyezett, mert egy hungarikumról beszélünk. Éppen ezért találkozhatunk külföldi utazókkal akik nem is hallottak a pálinkáról, de amint megkóstolják bizonyára sosem fogják elfelejteni. Nem egy gyenge italról beszélünk, mert a szilva pálinka akár 60 %-os alkohol tartalommal is rendelkezhet ami már veszélyes is lehet. A pálinka fogyasztása igazi orvosság is lehet, de ebben az esetben igen kis mennyiségben kell fogyasztanunk. Régebben is minden reggel megittak a férfiak egy kis pohárral és jobban ízlett a reggeli és természetesen a munka is jobban ment. Nem szabad azonban átesni a ló túloldalára, mert annak komoly következményei is lehetnek. Ahogy mondani szokták, kis mértékben gyógyszer, de nagy mértékben méreg, ez valóban így igaz. Minden esetben meg kell találnunk az arany középutat és akkor biztosak lehetünk abban, hogy mindent megtettünk az egészségünk megőrzése érdekében.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá