A fokozódó import miatt a nyílászáró árak is emelkednek

A magyar építőipari termelés nagyon alacsony szinten van, sőt a válság óta ez az egyik legjobban sújtott ágazat. Ez kihatással van az összes ehhez kapcsolódó tevékenységre is. Legtöbben úgy maradnak talpon, hogy újdonságokat vezetnek be a kínálatukba.
A furnérozott ajtók és egyéb nyílászáró árak tekintetében erőteljes emelkedés figyelhető meg. Ez éppen amiatt tapasztalható, hogy Magyarországon már egyre kevesebb gyártó cég van, akik megfelelő áron tudnak ilyen termékeket előállítani.
Nagyobb a kereslet is, a valójában préselt fából készült, de furnérral bevont beltéri ajtókra, melyek újra fénykorukat kezdték el élni. Nagyon elegáns megjelenéssel bírnak az olyan ajtók, melyeket ezután alapos felületkezelés alá vonnak. A csillogó lakkok és egyéb pácok a furnért olyanná teszik, mintha az a legnemesebb faanyagból készült volna.
Az ilyen típusú nyílászárókat hazánkban már nem gyártják, sőt már furnért sem, így ezeket Bajorországból és Ausztriából kell importálni, ami a magas euró árfolyam miatt egyre drágább.
A gyártó és a beépítéssel foglalkozó cégek különféle akciókkal próbálják meg rávenni az embereket arra, hogy egy új ajtó és ablak beépítése igaz, hogy drága, de akár már egy év alatt, a fűtési szezonban, megtérül az ebbe történő beruházás költsége.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá