A memória teszt segítségével elvégezhetjük a diagnosztizálást

Akik nagyon szeretnék magukat belevetni az informatika világába, nekik ez a honlap mindenben segít. Ha a memóriát szeretnénk átvizsgálni, akkor a memória teszt programot futtassuk le, mert ez megtalálja azokat a meghibásodásokat, melyek okozhatják a számítógép furcsa viselkedését.

Magán az operációs rendszeren belülről el tudjuk indítani a memória moduloknak a vizsgálatát a memória teszt segítségével. Ilyenkor az újbóli bekapcsolást követően történik a feladat elvégzése. Mindenképpen ajánlatos elvégezni egy ilyen ellenőrzést, amikor azt tapasztaljuk, hogy nagyon gyakran teljesen magától áll le a számítógépünk és hirtelen minden előzmény nélkül lefagy majd pedig újraindul.
A Start menüben könnyen elindíthatjuk a memória tesztelését, melyhez minden szükséges tanácsot itt megtalálunk. Nem fogunk eltéveszteni semmit sem, ha pontosan követjük az itt leírtakat.
A memória teszt nem okozhat problémát, mert ebben még ábrák is a segítségünkre vannak. Keressük meg a hibát a számítógépünkben ennek a programnak a segítségével!
Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá