A takarítás nem csak higiéniai szempontok céljából fontos

Egy felmosásnak, porolgatásnak nem csak az a szerepe, hogy a szennyeződést eltakarítsuk. Nagyon sok fertőző baktériumot is elpusztítunk egy erős vegyszeres felmosásnál. Egy alapos takarításnak higiéniai és más szerepe is van.
Észre lehet venni, hogy még a levegő is frissebb lesz a szobában, ha precízen kiporszívózunk, felmosunk, mindent letörölgetünk és esetleg még a függönyt is kimossuk. Teljesen más lesz az illata a levegőnek.
A por nagyon sok szennyeződést meg tud kötni. A szőnyegben pedig egész kis baktérium telepek tudnak létre jönni, ahol még a por atkák is megtelepszenek. Ezek már tényleg komoly fertőzési potenciált jelentenek a légúti betegségben szenvedők számára. Egy alapos nagytakarítás tudja csak teljesen mentesíteni a lakást a fertőzésektől, ami a porban rejlik. A higiéniai szempont azonban csak az egyik, ami a legfontosabb szerepe a takarításnak.
A bútorok esetében a felületkezelés is fontos. Nagyon jót tesz egy szekrénynek, ha azt valamilyen bútorápoló anyaggal átdörzsöljük, hiszen így még a színe is megváltozik és sokkal tovább fogja azt az illúziót kelteni, hogy az nemrég lett vásárolva. A parkettát is érdemes mindig valamilyen viaszos anyaggal átdörzsölni, hogy az kevésbé kopjon.
Tehát ezek után elmondhatjuk, hogy a takarítás célja nem kizárólag a portörlés, hanem a lakás állagának megóvása is.

“Egy felmosásnak, porolgatásnak nem csak az a szerepe, hogy a szennyeződést eltakarítsuk. Nagyon sok fertőző baktériumot is elpusztítunk egy erős vegyszeres felmosásnál. Egy alapos takarításnak higiéniai és más szerepe is van. Észre lehet venni, hogy még a levegő is frissebb lesz a szobában, ha precízen kiporszívózunk, felmosunk, mindent letörölgetünk és esetleg még a függönyt is kimossuk. Teljesen más lesz az illata a levegőnek.A por nagyon sok szennyeződést meg tud kötni. A szőnyegben pedig egész kis baktérium telepek tudnak létre jönni, ahol még a por atkák is megtelepszenek. Ezek már tényleg komoly fertőzési potenciált jelentenek a légúti betegségben szenvedők számára. Egy alapos nagytakarítás tudja csak teljesen mentesíteni a lakást a fertőzésektől, ami a porban rejlik. A higiéniai szempont azonban csak az egyik, ami a legfontosabb szerepe a takarításnak. A bútorok esetében a felületkezelés is fontos. Nagyon jót tesz egy szekrénynek, ha azt valamilyen bútorápoló anyaggal átdörzsöljük, hiszen így még a színe is megváltozik és sokkal tovább fogja azt az illúziót kelteni, hogy az nemrég lett vásárolva. A parkettát is érdemes mindig valamilyen viaszos anyaggal átdörzsölni, hogy az kevésbé kopjon.Tehát ezek után elmondhatjuk, hogy a takarítás célja nem kizárólag a portörlés, hanem a lakás állagának megóvása is.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá