Alvásterápia Alvás.eu

Az alvás ugyanolyan természetes életműködésünk mint pl. a légzés. Igazából nem a jó alvás érdekében kell tennünk dolgokat, hanem fordítva: nem szabad a jó alvás ellen tevékenykednünk. Ha mindent természetesen csinálnánk, ugyanúgy nem lenne alvásproblémánk, mint ahogy az állatoknak sincs. Meg kell találni azokat a kritikus pontokat, ahol a jó alvás érdekében változtatni kell civilizációs szokásainkon.
A nyugodt alvás a nyugodt nap egyenes következménye.

Fáj a hátad és álmos vagy? Mindennek megvan az oka, mely főként az alvásminőségben keresendő.
A rendszeresség, a rutin és a jól berendezett hálótér mindennek a kulcsa. Fontos tudnunk, hogy milyen lényegi kritériumoknak kell megfelelnünk, hogy alvásunk kellően pihentető legyen.
A kisbabák sokszor és sokat alszanak, de ez inkább több rövidebb idejű sziesztából, szundításból áll. Lassan, fokozatosan tanulják meg az adott kultúra alvási szokásit, családjuk alvásrendjét. A kicsiknél jól működik, rutinszerűen az esti fürdés, mese és lefekvés rendszere. Ez a rendszeresség, a mindennap ugyanabban az időben történő alvás és ébredés váltakozása ragyogóan illeszkedik agyunk 24 órás biológiai órájához, garantálja a pihentető alvást és a könnyű ébredést. Ezt a sémát ajánlott tehát felnőtt korban is követnünk.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá