Befektetési arany – arany befektetések

A mai bizonytalan gazdasági környezetben a befektethető megtakarításaink legalább 20-40%-át célszerű biztosan értékálló arany befektetésekbe helyezni.

Mi az Arany-alap Kft-nél segítünk az Ön számára leginkább célszerű arany befektetési formát kiválasztani. Az arany befektetések teljes életciklusában támogatjuk ügyfeleinket és az érdeklődőket. Az arany befektések életciklusa:

  1. Tájékozódás az aranyról és az arany befektetési formákról (hírek, árfolyamok, érdekességek és információk az aranyról)
  2. Befektetési arany vagy arany befektetés vásárlása (aranyrúd, aranytömb, aranyérme vagy arany alapú értékpapír vásárlása)
  3. Befektetés tárolása és értékőrzése (szállítás, tárolás, árfolyamkockázat kivédése)
  4. Arany befektetés eladása, eredmény realizálása (a tulajdonunkban lévő arany termékek eladása a legjobb áron)

Látogasson el weboldalunkra: http://www.arany-alap.hu


A 2004-es EU csatlakozás óta a magyar adótörvényekben is megjelent a befektetési arany fogalma és különleges elbírálása.
Az ÁFA törvény szerint a befektetési arany termékek mentesek az adó (ÁFA) alól. Befektetési aranynak minősülnek a következők:

  1. Legalább 995 ezrelék tisztaságú, 1 grammot meghaladó súlyú aranyrúd vagy lemez.
  2. Legalább 900 ezrelék tisztaságú aranyérme, amelyet
  • 1800 után vertek,
  • a kibocsátó országban hivatalos fizetőeszközként forgalomban van vagy volt,
  • a piaci értéke nem haladja meg 80%-nál nagyobb mértékben az aranytartalmának aktuális arany szabadpiaci értékét.

A befektetési aranyra vámmentesség is vonatkozik, azaz a Európai Közösségen belül mennyiségi korlátozás nélkül, szabadon mozgatható. Ugyanakkor az arany, mint ingóság vételéből és eladásából származó árfolyamnyereség adóköteles, a jelenlegi SZJA szabályok szerint 16% adó terheli a nyereséget.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá