Egészséges táplálkozás

Étkezésünk nagyban befolyásolja egészségi állapotunkat. Ahogy a mondás is tartja: az leszel, amit megeszel. Tehát ne étkezzünk megszokásból és ha javítani szeretnénk általános állapotunkon, változtassunk most!

Az egészséges táplálkozással kapcsolatban általánosságban elmondható, hogy a legtöbb embernek nem tesz jót a cukor, tej és glutén (általában a lisztfélék) fogyasztása. Még ha hivatalosan nem is vagyunk ezekre allergiásak, mellőzésük mindenképp egészségesebbé tesz majd minket.

Igen, nehezebb lehet néhány helyettesítő termék beszerzése, de ma már minden városban van biobolt, ahol biztosan segítenek nekünk ebben. Ha pedig már tudjuk magunkról, hogy ételallergiásak vagyunk, ennek a kiadványnak a segítségével könnyebben fogunk tudni eligazodni az út elején. Hiszen nem mindegy, hogy magunknak kell rájönni dolgokra, vagy van, aki már bejárta ezt az utat és így spórolhatunk időt, pénzt és energiát.

Kezdjük el megváltoztatni a régi receptjeink hozzávalóit, ha pedig elsőre nem sikerül, ne keseredjünk el, próbáljuk újra, amíg el nem érjük azt az ízvilágot, amit szeretnénk. Hiszen ez is megvalósítható, csak a megfelelő trükköket kell ismerni hozzá.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá