Életbiztosítások online

A legtöbb embernek az életbiztosítás hallatán a hagyományos kockázati életbiztosítás jut az eszébe. Annak a módozatnak a szolgáltatása, hogy a biztosított halála esetén a kedvezményezett, megkapja azt a biztosítási összeget, melyet a szerződésben rögzítettek. A kockázati életbiztosítás sokaknak nem szimpatikus, hiszen egy nem várt negatív dolognak kell történnie ahhoz, hogy a kedvezményezett pénzhez, szolgáltatáshoz jusson. Lehet, hogy a köztudatban még mindig ez van jelen, és pont ezért nem annyira kedveltek az életbiztosítások, mint tőlünk nyugatabbra. Bár mindehhez hozzá tartozik, hogy a megítélés egyre pozitívabb, és egyre több szerződés is kötődik.

Ennek az egyik legfontosabb oka, hogy ma már az életbiztosítások szolgáltatása sokkal tovább nyúlik mint  a hagyományos módozaté. Napjainkban már léteznek befektetés mellé köthető életbiztosítások, és tőkegyűjtő életbiztosítások is, melyek különböző kiegészítő biztosításokkal szinte minden felmerülő igény kiszolgálására alkalmasak. A tőkegyűjtő életbiztosítások lényege, hogy a távolabbi jövő egyik célját megvalósítsa a család. Ez lehet a gyermek iskoláztatása, vagy a nyugdíjas évekről való gondoskodás, vagy egy föld körüli út. Mindegy mi a cél, a lényeg, hogy megvalósul a megtakarításból. A Unit Link, azaz a befektetések mellé köthető életbiztosítások pedig teljes mértékben a befektetésekről szól. Ezeknél a módozatoknál az életbiztosítási szolgáltatások mellet az ügyfelek egy kicsit betekintést nyerhetnek a tőzsde világába, a kötvények, és a részvények kereskedésébe.

A tények tehát azt mutatják, hogy egyre inkább érdemes hosszabb távon megvalósítani az öngondoskodást, hiszen amit félre rak az ember azt biztosan nem vehetik el tőle, arról nem beszélve, hogy egy megfogalmazott közös cél abban az esetben is megvalósul, ha a negatív esemény bekövetkezne. Az életbiztosítás ma már nem csupán egy biztosítási megoldás, de egyben egy befektetés, és egy megtakarítás is.

A kommentelés és a trackback is letiltva.

Hozzászólások lezárva.