Hogyan erősíthetjük probiotikumokkal az immunrendszerünket?

A belekbe jutó nem kívánt látogatókat az egészséges bélflóra nem engedi továbblépni, eltávolítja vagy semlegesíti. Ha felborul az egyensúly és lecsökken a jó bacilusok száma, akkor a kórokozók könnyen elszaporodhatnak, és kárt tehetnek a szervezetünkben. Arról, hogy miként lehet az egyensúlyt helyreállítani, a www.probiotikus-probiotikumok.hu oldalon informálódhatunk.

 

A probiotikumok a szájon át egészen a vastagbélig jutnak, ahol megtapadnak és elszaporodnak. A szaporodásukat elősegítik a növényi rostok, amelyek emészthetetlenek, nem hatnak rájuk az emésztőenzimek, így eljutnak a vastagbélbe, és táplálékul szolgálnak a jó bacilusoknak. Ezen élelmiszer összetevőket prebiotikumoknak nevezzük.

 

A probiotikumok segítik az emésztést, ezáltal jobb lesz a tápanyagok felszívódása, jobban hasznosítja a szervezet az élelmiszerekkel bevitt hasznos anyagokat: vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat.

 

Az egészséges életmódhoz hozzátartoznak tehát a pre- és probiotikumok is. Az előbbieket zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztásával, míg az utóbbiakat probiotikumot tartalmazó tejtermékekkel vagy táplálékkiegészítőkkel tudjuk bejuttatni szervezetünkbe. Segítségükkel elejét vehetjük különböző fertőzéseknek, allergiás reakcióknak valamint az állandó fáradtságérzetnek.

 

Az ép bélflóra erősíti a sejtes immunválaszt, serkentvén ezáltal az immunrendszert, gyorsítva a gyógyulási folyamatot betegség esetén. Ugyanakkor lassítja a humorális immunválaszt – ami az immunrendszer túlzott reakciója –, így kivédi az allergiás reakciókat.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá