Kész előtető

Ugye senki sem szeret esernyő nélkül az esőben ázni és fázni, még addig sem amíg a kulcsot megtaláljuk a zsebünkben és kinyitjuk a bejárati ajtót. Az előtetőt pedig pont ebből a célból találták ki. Az előtető az amely óv minket a különféle csapadéktól de nem csak minket, hanem az alatta lévő területet is.

Persze egy igazán alapos előtető sok esetben nem csak az esőtől és a hótól óv, minket hanem árnyékot ad és némi szélvédett helyet is biztosít ott ahol erre szükség van. Manapság ezeket az egyszerű szerkezeteket akár készen is meg lehet vásárolni. Fel is merül azonnal a kérdés: készen vásároljunk eladó előtetőt vagy csináltassunk egyet magunknak?

eladó előtetőA legegyszerűbb válasz arra, hogy melyik a jobb a kész vagy az egyedileg gyártott valószínűleg az, hogy amennyiben szabványos megoldásra van szükségünk minden bizonnyal egyszerűbb és olcsóbb kész rendszert vásárolni, hiszen az idő és befektetett energia is sokba kerülhet még akkor is ha mi magunk vágunk bele az elkészítésbe, pláne akkor kerülhet ez sokba amennyiben szakembert kell hívnunk, ilyenkor tehát minden bizonnyal egyszerűbb és olcsóbb a kész előtető rendszer megvásárlása. Persze egyedi esetben amikor a szabványos megoldások nem bizonyulnak megfelelőnek akkor mindenképpen egyedi gyártásra lesz szükségünk. Azonban ettől sem szabad megijedni hiszen manapság számos anyag és különféle megoldások állnak rendelkezésre: előtető készülhet ugyanis fából fémből üvegből és műanyagból és ezek különböző variációból.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá