Lakásbiztosítás kötése

A lakásbiztosítás ára elenyésző annak a függvényében, hogy micsoda értékeket biztosít. Minden évben újra kell kötni a lakásbiztosítást. Érdemes évente átnézni a lakásbiztosítások ajánlatait, hiszen lehet, hogy egy kedvezőbb ajánlattal akár olcsóbban is hozzájuthat a lakásbiztosításhoz. Fontos megnézni a lakásbiztosítás részleteit is, valamint azt is, hogy milyen kitételei vannak, és mire nyújt kártérítést.

Miért fontos, hogy a lakásbiztosítás kötésnél mindenképp figyeljünk oda, hogy a pótlási érték szerepeljen a megkötés feltételei között. Ez azért fontos, mert ha kár történik, akkor a biztosító a pótlási, azaz az újra beszerzési értéknek megfelelően kártérit minket.

A pótlási érték figyelembe vétele igazán jótékony a számunkra. Kár esetén a lakásbiztosítás így a vagyonunk újra beszerzési értékét veszi figyelembe, amikor a kártérítésre kerül a sor.

A pótlási értékre kell megkötni a lakásbiztosítást. Ekkor a biztosító az újra beszerzési árat veszi alapul, és ennek függvényében hajtja végre a kártérítési folyamatot. Nagyon fontos odafigyelni az apró részletekre is.

Hozzászólhatsz, vagy trackbacket hagyhatsz a saját oldaladról.

Szólj hozzá