Megasztár TV2

A Megasztár a TV2 tehetségkutató műsora, ami 2003-tól hazánk legjobb énekeseit hivatott felkutatni. 2012. február 10-én indult a Megasztár 6, ami – a korábbi évekhez megszokottan – sok meglepetést tartogat.

Az első széria 2003 őszétől 2004 tavaszáig tartott, győztese Tóth Veronika lett. A verseny azonban nemcsak neki okozott hírnevet, ugyanis a második helyezett Oláh Ibolya, valamint a 3. helyezett Gáspár Laci szintén énekesként dolgozik azóta is. A másodikként kiesett Galambos Dorinának is megváltoztatta az életét a műsor: az akkori zsűritaggal, Pély Barnával még most is egy párt alkotnak.
Az első és második évadnak ugyanazok voltak a bírálói: Pély Barna mellet Soma, Pierrot, Bakács Tibor és Presser Gábor mondtak ítéletet a versenyzők produkciói felett. A Megasztár 2 fél évvel később kezdődött, és szintén tavaszig tartott. A győztes Caramelen kívül ma is sokat hallat magáról Tóth Gabi, Bartók Eszter és Palcsó Tomi.
A 2005-ben kezdődő Megasztár 3 több újdonságot hozott magával. Egyrészt már nemcsak a Magyarországon élők dönthettek szavazással a kiesőkről, hanem innentől a határon túliak is küldhettek SMS-t kedvencük bennmaradása érdekében. A zsűriben Pierrot helyére Novák Péter lépett. A tehetségkutatót ebben az évben Rúzsa Magdi nyerte, a többi versenyző közül többek között Bocskor Bíborka és Puskás Peti futott be nagyobb zenei karriert.

A legnagyobb változtatás a Megasztárban a korábbiakhoz képest a 2008 augusztusában induló 4. szériában volt. Az első három évad a brit Pop Idol nevű műsor, míg innentől a francia Star Acadamy szerkezetét vették alapul a tehetségkutató szerkesztői. A zsűritagok teljesen kicserélődtek: Eszenyi Enikő, Friderikusz Sándor, Mester Tamás és Fenyő Miklós lettek az új ítészek. A szériát Király Viktor nyerte meg.

A Megasztár 5 2010-ben zajlott. A zsűrit otthagyta Fenyő Miklós, helyére visszatért az első három szériában megszokott Presser Gábor. A tehetségkutató legnagyobb győztese Tolvai Renáta lett, ugyanis nemcsak megnyerte azt, hanem a 4. helyezett Kállay-Saunders Andrásra is rátalált, akivel azóta már össze is költöztek. Az 5. széria egyik leghíresebbé vált alakja Szíj Melinda, aki visszahúzódó természetével és szerénységével sokaknak a példaképévé és kedvencévé vált.

A Megasztár 6 2012 tavaszán veszi kezdetét. Eredetileg fél évvel korábbra tervezték, de a csatorna ekkor indította el különleges valóságshow-ját, az ÖsszeEsküvőket, így eltolták a kezdési dátumot. A régi zsűritagokból egyedül Mester Tamás maradt meg, hozzá Falusi Mariann, Bochkor Gábor és Bereczki Zoltán érkezett.

Az új évadról a műsor szerkesztői szeretnének minél kevesebbet előre elárulni, hogy annál nagyobb meglepetés érje majd a nézőket. Egy változtatás már biztos: a zsűritagok egy gomb megnyomásával jelzik, ha egy versenyző megnyerte tetszésüket, így tovább szeretnék juttatni.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá