Mennyezeti lámpa az Elter Kft.-től

Akik nagyobb lakással rendelkeznek, lehetőségük van egyedi lámpák készíttetésére. A nagyobb lakás kihangsúlyozása azért is annyira fontos, mert egy egyedi lámpa sok pénzbe kerül. Aki pedig nem olyan tehetős, nem fogja tudni megfizetni. A mennyezeti lámpa is ilyen az Elter Kft. oldalán. Az előbb említett lámpafajta, minden helyiség ideális kiegészítője lehet. Nem kell hozzá más, mint egy nagy és modern lakás, több pénz és már mehet is a kivitelezés. Az sem mindegy, hogy milyen fajtát választunk a lámpák között.

Hiszen egy hagyományos szobába nem fogunk betenni egy ultramodern lámpát. A másik, hogy egy kicsit kisebb költségvetésű szobába nem fogunk drágább lámpákat alkalmazni. Mivel stílusában, a kettő nem igazán illene össze. Az elter.hu oldalán a referenciák fülnél többféle opciót is találhatunk. Találunk magánlakásokat, hoteleket, akik mind-mind pozitív visszajelzéseket tettek az Elter Kft. felé. Egy mennyezeti lámpa, különböző árakon kapható meg, akár a magánlakások alkatrészeként is megtalálhatjuk és meg is tudjuk rendelni. A mennyezeti lámpa kinézete és izzói sokat számítanak az Elter Kft.-nél.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

1 hozzászólás “Mennyezeti lámpa az Elter Kft.-től”

 1. Zeneakadémia:

  1875 márciusában Liszt Ferencet a magyar parlament kinevezte a Zeneakadémia elnökévé, amely néhány hónappal később, november 14-én kezdte meg működését. Az intézmény igazgatója Erkel Ferenc lett. A helyhiány miatt a századforduló környékén új épületre volt szükség, amely 1907-ben lett kész. Ez lett a világhírű budapesti Zeneakadémia, melynek kiváló adottságú hangversenytermeivel a magyar és az európai zenei élet jelentős központjává vált.
  A Zeneakadémia Nagyterme korai vasbeton építészetünk kiemelkedő szecessziós alkotása. Nagy értéket képviselnek Róth Miksa díszüvegezési és üvegmozaik munkái, Telcs Ede antik stílusban faragott frízei és domborművei, Senyei Károly, Gróh István frízlemezei, Körösfői-Kriesch Aladár freskói valamint a pécsi Zsolnay porcelángyár eozinmázas csempéi és díszei. A főhomlokzatot Stróbl Alajos monumentális Liszt szobra ékíti.

  10 éves előkészületi munka és 2 év felújítási munka alatt került sor az 1907-es állapot restaurálására.
  A teljeskörű átalakításban mintegy száz magyar szakember vett részt, hiszen a padlástól a tetőszerkezetig, az aranyozástól, mozaik felújításon át, az eredeti csillárok felújításától kezdve a bútorok újragyártásáig sokféle feladatra kiterjedt a munka.
  Több mint 300 rézből készült lámpatest felújítása, vagy újragyártása vált szükségessé, így a Patinás Lámpa Kft kb 200 lámpatest restaurálásában kapott feladatot, ami azt jelentette, hogy az összes közösségi térbe, a rektori részbe, az I.II.III. emeleti lámpák felújítását végeztük, irányításunkkal Magyari Éva ötvösművész dolgozott, a kisterem és tantermi lámpa felújítása pedig Grünberger munkája.
  A nagy munkához viszonylag rövid idő állt rendelkezésünkre, mivel 2012 nyarán szerelték le a régi lámpákat, amiknek az állapotáról Nagy Melinda és Bakonyi Eszter restaurátorok felmérést készítettek, ezután kezdődhetett az érdemi munka.
  2012 őszétől a leszerelt réz lámpatestek felújítását a Patinás Lámpa Kft üzemében 13 szakemberünk végezte Károlyi Csaba tulajdonos szakértő felügyeletével. A régi, elavult alkatrészeket cserélni kellett, akár új öntésekkel, cserélték a vezetékeket, foglalatokat, a régi, nem korhű burákat jobban passzoló homokolt gömbburákra, a hiányzó alkatrészeket újragyártottuk.
  Az eredetileg fényes réz lámpákat speciális eljárással érett arany, lakkozott színben készítettük el.
  A Patinás Lámpa Kft-re bízott lámpák felújításán felül Károlyi Csaba szakmai tanáccsal, beszerzendő alkatrészekkel,pl. foglalatokkal, speciális kristálytiszta üvegcsüngőkkel látta el kollégáit a legjobb minőség elérése érdekében.
  A felújítási munka cégünk életének egyik meghatározó része, büszkék vagyunk arra, hogy múltunk egyik meghatározó építményében szakértelmünk is hozzájárulhat ahhoz, hogy a nagy múltú intézmény szépségeiben a jövő nemzedéke is részesedhetjen.
  A Zeneakadémia teljes körül felújítását követő, ünnepélyes újraavatása 2013. október 22-én, Liszt Ferenc születésének 202. évfordulóján, az állami- és a művészeti élet prominens képviselői jelenlétében történt meg, nagyszabású hangverseny keretében.

Szólj hozzá