Mosdókagyló típusok

Újabban divatba jött a pultra ültethető mosdókagyló. Fali vagy magasított álló csaptelep illik hozzá, és a pult tervezésekor ügyelni kell arra, hogy a pult magassága a szokásosnál 15-20 cm-rel lejjebb legyen. A pult készülhet csempézett ytongból vagy lehet szekrény is.

A ráültethető mosdókagyló egyrészről szép és  különleges hatást kelt, hátránya hogy gyakori takarítást igényel, és mivel maga a mosdó és a csaptelep (fali vagy magasított álló) is rendszerint drága hozzá, ezért ez nem egy olcsó megoldás. Mindenféle stílusban kapható, a pult lehet szekrény, téglából vagy bármi másból épített.

A mosdókagyló elhelyezésénél ügyeljünk arra, hogy olyan helyre tegyük, ahol legalább egy méter távolság áll rendelkezésre a faltól számítva. Ha nem csak egy ember használja a fürdőszobát egyidőben, akkor a távolság legyen 170 cm, hogy a mosdókagyló előtt álló ember mögött el tudjon menni még egy ember.

A mosdó kényelmes használatához fontos, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre. A pult magasságát vegyük 85 cm-re egy átlagos emberhez. Ha díszcsíkot is tervezünk, ügyeljünk rá, hogy nehogy eltakarja a mósdó. A fal mellé telepített mosdó közepétől a falig legyen legalább 45 cm hely.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá