Össze Esküvők

Az ÖsszeEsküvők a TV2 különleges, hazánkban még nem ismert valóságshow-ja volt. A párkereső műsort eredetileg Törökországban találták ki, onnan indult. Az eredeti címén The Perfect Bride már meghódította a Közel-Keletet, Indiát és Olaszországot is, mielőtt elérkezett Magyarországra. A kereskedelmi csatorna azért döntött a szerelemkereső show mellett, mert ez valós érzelmeket és sok fordulatot tartalmazott. És persze szinte minden nézettségi adatot megdöntött külföldön.

A műsor szeptember 16-án vette kezdetét Míg az anyós el nem választ alcímmel, és három hónapig, december 17-ig tartott. Az ÖsszeEsküvők házigazdája Peller Mariann és Tilla volt. Többek között Tilla személye volt az ok, amiért a Megasztár 6. széria eredeti kezdési időpontját 2011 őszéről 2012 tavaszára módosították, hiszen ő ott is műsorvezető.

A valóságshow lényegében 16 lánynak és 6 fiúnak adott esélyt arra, hogy megtalálják az igaz szerelmet, ezzel pedig elnyerjék a fődíjat is. Az ÖsszeEsküvők csavarja – ahogyan az alcím is mutatja – az, hogy nem csupán a párokra hagyják a döntést, hanem belevonják az anyósokat, a fiók anyukáját is.

A műsorba összesen 6 anya-fia pár, azaz Anyós-Vőlegény páros, valamint az Anyósok által a 16 menyasszonyjelöltből kiválasztott 12 Menyasszony került be. A versenyzők egy rezidenciába zárva, különböző feladatokkal és kihívásokkal tarkítva ismerkedhettek meg egymással. A szereplők két külön módon eshettek ki a versenyből: Menyasszony- vagy Anyós ÖsszeCsapással. A párbajok minden pénteken voltak, az, hogy ki került a szorítóba, a hét első három napján dőlt el.

Menyasszony ÖsszeCsapástól biztosan védettséget szerzett az a lány, akit kiválasztott a hétfői Küzdelem nyertese, egy Vőlegény. A fiúk ilyenkor szellemi vagy fizikai megmérettetésen vettek részt, aminek az volt a tétje, hogy az általuk választott lány biztosan bennmaradhatott a rezidencián. Kedden a Szembesítésen a Menyasszonyok szavaztak arról, hogy kit szeretnének látni az ÖsszeCsapáson. A szerdai Döntésen ehhez hasonlóan a Vőlegények döntöttek a párbajra küldött lányról.

A két kiválasztott sorsa innentől a nézők kezébe került. A szerdai adás végétől péntekig lehetett szavazni arra a lányra, akit benn szerettek volna tartani a rezidencián. A kevesebb szavazatot kapott jelöltnek a pénteki ÖsszeCsapás után kellett távoznia.

Az Anyós ÖsszeCsapás, és a jelöltek kiválasztásának menete ugyanaz volt, mint a Menyasszony Összecsapásé, csak itt hétfőn a Menyasszonyok küzdöttek meg a védettséget adó szavazatért, kedden a Vőlegények, míg szerdán a Menyasszonyok döntöttek.

A műsor december 17-i döntőjébe már csak párok juthattak, akik egyértelműen kijelentették összetartozásukat. A három pár, Alekosz és Mása, Nikó és Ricsi, valamint Csenge és Peti volt. Az Összeesküvők győztese a nézők szavazati alapján Csenge és Peti lett, akik február 10-én házasodtak össze.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá