Sütemény recept

Sütemény recept egy tág fogalom, amibe az összes sütéssel és hidegen is elkészíthető süteményeket gyűjtjük össze.

A sütemény recepteket ma már a legtöbben az Internetről gyűjtik be. A régi receptek közül sok nem is ismert a mai fiatal háziasszonyok körében. Nem akarok senkit se pellengérezni, de tény, hogy vannak, akik nem ismernek sütemény recepteket.

De ennek ellenére szerencsére azért még nagyon sok és finom süteményt készítenek a minőségre adó cukrászok.  Akik a régi sütemény recept alapján állítják elő a süteményeik választékát.

Mit szolnál egy fánk recepthez?  Igaz nincs itt már a fánk szezon, de ettől függetlenül bármikor elkészíthető és nagyon finom.

Forgácsfánk, amihez az alábbiak kellenek:  30 dkg sima  liszt,  1 dkg élesztő,  5  tojássárgája, 2 dkg porcukor, 4 evőkanál rum és egy kevés só. A lisztet a cukorral, az élesztővel, a rummal és a sóval jól összekeverjük és összegyúrjuk. A tésztát jól össze kell dolgozni. Mint minden tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, derelyevágóval kisebb négyzetekre vágjuk, és közepüket kétszer bevagdaljuk. Forró zsírban kisütjük, és még melegen meghintjük porcukorral.

Még melegen tálaljuk, mert ekkor a legfinomabb. Ha kihűlt, és nem szeretnéd hidegen enni akkor enyhén, melegítsd fel mikró sütőben. Én hidegen is szeretem ilyenkor még egy kicsi lekvárral megkenve nagyon különleges íz harmóniát érhetsz el. Még több sütemény recept oldalunkon.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá