Szeged 2011 Kajak-Kenu VB

Idén Szegeden rendezik meg a 39. Mol Kajak-Kenu olimpiai kvalifikációs világbajnokságot 2011. augusztus 17-én, a Maty-éri sportcentrumban.

Napokkal ezelőtt adták át hivatalosan is, ünnepélyes keretek között, a világbajnokság alkalmából megszépült Maty-éri sportcentrumot. A vízcentrum sok változáson esett át: kibővült sok férőhelyes motelrésszel, épült VIP-szoba, tágas lelátók, továbbá konditerem és szauna is.

A hivatalos megnyitón Schmidt Gábor, Vígh László, Weninger Richárd és Czene Attila vágta el a szalagot, ami azt jelentette, Szeged hivatalosan is készen áll a világbajnokságra.

A világbajnokság helyszínére augusztus 16-án érkezett meg a magyar kajak-kenu válogatott. Még aznap sajtótájékoztatót tartottak, ahol Kovács Katalin elmondta, nagy kihívással jár a verseny, viszont hatalmas élmény ez egy sportolónak, ugyanis a szegedi pálya hangulata egyszerűen varázslatos.

A Szeged Maty-éri pályáján már kedden nagy volt a nyüzsgés, a csapatok folyamatosan jelentkeznek be, a versenyzők közül pedig egyre többen veszik birtokba a terepet. Nagy magyar sikerekre számítanak a MOL Kajak-Kenu Világbajnokságon, erős mezőnnyel startol a hazai válogatott, az edzéseken jól teljesítettek.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá