Utazz Te is! – Guruló Utazó avagy kerekesszékkel Európában

Olyan információs oldalt szerettünk volna létrehozni, amely segítséget nyújt a kerekesszékkel közlekedőknek az itthoni és európai utazások során. Azt tapasztaltuk, hogy nincsen olyan magyar honlap, ahol a kerekesszékkel közlekedők érdemi információkat kapnának utazási lehetőségeikről, akár az itthoni , akár európai közlekedésről legyen szó. Ezért is hoztuk létre a guruloutazo.hu weboldalt.

Ha kitekintünk az Európai Unió tőlünk nyugatabbra lévő országaiba, akkor megdöbbenéssel látjuk azt a szakadékot, amelyet ezen a területen itthon tapasztalhatunk. Más nyugat-európai országokban – pl. Ausztriában és Németországban – rengeteg kialakítást, segítséget láthatunk/tapasztalhatunk a mozgásukban korlátozottak életének megkönnyítésére. Gondolok itt a (tömeg) közlekedésre , a szálláshelyek kialakítására stb.

Ausztriában, Németországban is a járdák szinte teljesen akadálymentesek, a vonatra, autóbuszra, és a metróra már kerekesszékkel is fel lehet szállni, minden városban van akadálymenetes köztéri illemhely. E felsorolások után őszintén bevallhatjuk, nálunk ez a fajta gondolkodás/gondoskodás még gyerekcipőben jár.

Ha többet szeretne megtudni a kerekesszékes utazásról, látogasson el weboldalunkra, hasznos információkkal állunk rendelkezésére.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá