Való Világ

A Való Világ az RTL Klub reality show-ja, aminek 2011. szeptember 12-én immáron az 5. szériája kezdődött el. A valóságshow 2002 őszén indult először, népszerűségét pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy 10 évvel később is kíváncsiak rá a tévénézők.

Az eddigi évek győztesi sorrendben: VV Szabolcs, VV Laci, VV Milo és Alekosz. Az 5 évadnak nemcsak a nyertesei dúsították az elmúlt 10 év celebvilágát hazánkban, sokan azóta a média állandó szereplőivé váltak. 2012-ben február 26-án fog kiderülni, hogy kit szeretett meg leginkább a közönség.

Az első szériával párhuzamosan futott a másik fő kereskedelmi csatornán a Big Brother, ami akkor komoly vetélytársnak bizonyult. A Való Világ akkori 1,5 milliós nézettsége még elmaradt a Nagy Testvéré mögött. Ennek ellenére az RTL Klub kevesebb, mint 2 héttel a finálé után elindította a VV2-t. Ez már egyértelműen bebizonyította, hogy nagyobb érdeklődésre tart számot, mint a szintén ekkor vetített Big Brother 2.
A sikeren felbuzdulva fél évvel később jelentkezett a Való Világ 3. szériája, ami 2004 júniusáig tartott. Ezután évekig úgy tűnt, a valóságshow már nem éled újra. De több mint 6 év kihagyás után ismét válogatót hirdettek. A VV4 sokban változást jelentett az addigiakhoz képest. A korábbi Kunigunda úti stúdióból a műsor átköltözött egy új helyre, a Nagytétényi úti stúdióba.

A 2010. november 20-tól 2011. május 8-ig tartó 4. évad ismét fellendítette az RTL Klub nézettségét, így a szerkesztők nem is gondolkoztak sokat azon, hogy érdemes-e újabb szériába kezdeni. Így indult 2011 szeptemberében a Való Világ 5, ami jelenleg is tart.
A VV5 castingja a nyáron folyt, ahová rekordmennyiségű celebpalánta, 38 ezer ember jelentkezett. Az új évadhoz átalakították a villát, valamint egy új épületet is létrehoztak, az Arénát. Ezért a VV5 alcíme: Aréna. Itt zajlanak a játékosok közötti megmérettetések.
Az 5. szériában összesen 16 játékos fordult meg, ebből ketten mindössze 2 hetet töltöttek benn. A még jelenleg bennlévő versenyzők között pedig egyre élesedik a harc, egyre jobban taktikázásba fognak, hogy ők vigyék el a főnyereményt.

A taktikázás egyébként is a Való Világ és más valóságshow-k alapeleme. Előbb-utóbb minden szereplőről kiderül, hogy ő bizony mindent tudatosan csinál a Villában, esetleg teljes egészében egy a személyiségétől jelentősen eltérő szerepet játszik. A játékosok megítélése a nézők szempontjából azonban nem csupán ezen múlik: amíg a leendő celebek teljesen elvágva a világtól játszanak, a közönség egyre többet tud meg múltjukról és titkaikról.

Valószínűleg így befolyásolta a szavazatokat VV Vera esetében is a napvilágra került felnőtt videó és erotikus képek. Azt megjósolni nehéz, hogy a nézőknek végül ki lesz a legszimpatikusabb. A nézettségi adatokat tekintve azonban már majdnem biztos, hogy készülhetünk a Való Világ 6-ra is.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá