Villanyszerelő fórum

A villanyszerelő fórum igyekszik a villanyszerelési témákat összegyűjteni egy helyen. A villanyszerelés témáit külön csoportokban tárgyalja, a jobban érthetőség kedvéért. Persze ezen rendszerekben sok átfedés van, hiszen a villanyszerelési rendszerekben is vannak átfedések, hiszen ezek a rendszerek egymáshoz is kapcsolódhatnak.

Egy egyszerű példával élve a lakások, irodák, házak villanyszerelésénél manapság már mindenhol építenek be riasztó rendszert, internet elérést, televízió hálózatot. Melyeket gyűjtőnéven gyengeáramú villanyszerelési rendszereknek is szoktak nevezni. A villanyszerelő fórumon ezeket a gyengeáram részben tárgyaljuk. A működtetéshez, meghajtásokhoz, világításhoz úgynevezett erősáramú villanyszerelési rendszereket alkalmaznak. Ebbe a témába tartozik a földelési rendszerek kialakítása, a villanyóra helyek kialakítása, szerelvényezési feladatok. értelem szerűen ezeket a témákat pedig a villanyszerelő fórum erősáram részében tárgyaljuk. Ha a riasztó rendszer segítségével szeretnénk például a világítást vezérelni, vagy a redőnyök működését, melyek lezárulnak a riasztáskor. Akkor már a két rendszer összekötése szükségessé válik.

Ha tovább gondoljuk a két rendszer összekötését akkor eljutunk az intelligens épület vezérlési rendszerekig. Melyekkel a villanyszerelési megoldások során szinte már csak a képzelet szab határt. Interneten keresztül vezérelhetjük a lakásunk minden szegletét, vagy akár a mobil telefonunkkal. A legkomolyabb ezen rendszerek közül az EIB rendszerek, melyeknek technikai tudása a rendszer árában is tükröződik. Léteznek kedvezőbb árú intelligens épület vezérlési rendszerek is, ezek vezérlése történhet vezeték nélküli technológia alkalmazásával is, akár utólag beépítéssel. Tehát ha kész van már a háza, de nem szeretné a falakat végigvésni, akkor érdemes ezeket a rendszereket beépíteni.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá