A kávé jótékony tulajdonságai

A kávé az egyik legnépszerűbb élvezeti cikk. A fekete nedűt milliók fogyasztják ízéért, valamint hatásáért.

A kávé szinte az egész világot meghódította, a kávéfogyasztásnak nemzeti hagyományai alakultak ki. Az otthoni kávézásból merítettek ötletet a bárok, éttermek, ami a közéleti kávéházak kialakulásához vezetett.

Ma már a kávékészítésnek csak a fantázia szab határt. A kávéfogyasztók igényeinek eleget téve különböző elkészítési módjai vannak a kávénak, különböző ízzel, aromával.

Számos kutatás foglalkozik a kávé hatásaival. A tudósok máig azon hadakoznak, hogy a kávé negatív, vagy jótékony hatással bír. Ezt még nem sikerült bebizonyítani, noha a kávéfogyasztókat talán nem is érdekli. Az biztos, hogy a jótékony tulajdonságok meggyőzőek, ugyanis a kávé tele van természetes antioxidánssal, ami köztudottan sejtvédő, gyógyító hatású.

Ez alapján igazolják kutatások, hogy a kávé csökkenti a mell- és prosztatarák kialakulásának esélyét.

Nem beszélve arról, hogy a gyakorta fejfásában szenvedőknek javallott napi egy kávé, ugyanis megemeli, és szinten tartja a vérnyomást.

Szinte heti gyakorisággal jelennek meg kutatások, melyek a kávé hatásait vizsgálják. Máig nem lehet eldönteni, hogy ajánlatos-e fogyasztani, vagy sem – legyünk ellene, vagy mellette.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá