A Nepáli földrengés Kínát is érinti

Kína is a Nepált megrázó földmozgások elszenvedője lett, tartanak a további utórezgésektől. Sigatze városát, ami 3900 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el, a Nepáli földrengés egy 5,9 erősségű utórezgése sújtotta, ami 1200 ház lerombolását és tízezer sérültet eredményezett. A Himalája hegyei között járhatatlanná váltak az utak az elinduló lavinák miatt, áramellátás és a távközlés hiányától is szenvednek a térségben tartózkodók.

Közel 1000 főre becsülik az ominózus időpontban a Himalájában levő hegymászók számát. 54 buddhista templomot ért kár és az időjárási viszonyok csak nehezítik a mentés illetve segítségnyújtás folyamatát.

A Nepáli földrengés következtében, Tibetben az eddig jegyzett halottak száma 20, rengeteg ember eltűnt és 12000 ember evakuálására volt szükség. Katmanduban is sok kínait veszélyeztetett a Nepáli földrengés, 600 személyt külön-gépek szállítottak haza, akik a kínai kormány segélyszállítmányaival indulnak vissza a helyszínre. Több kínai mentőcsapat már Nepálban van és az első szállítmány is érkezik.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá