A paleo táplálkozás megváltoztatja az életünket

Egyre többen hallunk az utóbbi időben a paleolit étrendről, táplálkozásról, amely természetesen sokak számára ismeretlen fogalom. A paleo táplálkozás legfontosabb „szabályai” között találjuk a cukor, gabonafélék, hüvelyeseket tartalmazó zöldségek, tejtermékek nélküli ételeket, amely ízletesek és nem terhelik meg az ember szervezetét.

A paleolitikum a pattintott kőkorszak, 2,4 millió évvel ezelőtt kezdődött és 11.500 évvel ezelőtt ért véget. A fejlett világ kimagaslóan nagy százaléka szenved különböző betegségekben, amelyek komoly összefüggésbe hozhatóak az egészségtelen táplálkozással. A paleo táplálkozás mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy végre tegyen valamit egészsége megőrzése érdekében. Az mindenki számára egyértelmű, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan, így mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy élhetőbbek legyenek a mindennapok és végre megfeledkezhessünk az életünket beárnyékoló betegségekről.

Ősidők óta a vadon élő állatok húsának, a vízi élőlényeknek és a rengeteg gyümölcsnek, zöldségnek fogyasztásához alkalmazkodott szervezetünk. A paleolit étkezés is éppen ezekre az alapanyagokra épít, ezt az ősi étrendet tekinti alapjának.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá