Feljelentés sértetti képviselő útján

Ha bűncselekmény sértettjeivé válunk, tisztán gondolkodni bizony nem mindig könnyű, pedig ez rendkívül fontos lenne ahhoz, hogy feljelentését a megfelelő formában és szóhasználattal tehesse meg. Szakmai segítségre lenne szüksége a büntetőeljárás megindítását célzó nyilatkozat elkészítéséhez? A vidakovics.hu ügyvédi iroda nagy gyakorlattal tevékenykedik a büntetőjog területén, így ha az eljárás bármely szakaszával kapcsolatban hozzáértő ügyvéd munkáját és tanácsadását kívánja igénybe venni, mindenképpen érdemes felvennie velünk a kapcsolatot.

A feljelentést természetesen megteheti névtelenül, telefonon keresztül, vagy személyesen a rendőrségen is, de ha a sértetti képviselő mellett döntene, a Vidákovics Ügyvédi Iroda szakemberei remek választásnak bizonyulnak. Mint a jogi ügyekkel kapcsolatban számtalanszor tapasztalható, a megfelelő szóhasználat, a jogszabályok által is alkalmazott kifejezések használata, a történtek tényszerű részletes feltárása nélkülözhetetlen feljelentés kapcsán is. Laikusként sokan úgy gondolják, hogy mindegy, hogyan fogalmaznak, a lényegen nem változtat. Ez sajnos nem így van, hiszen ha a megfogalmazása pontatlan, vagy nem a lényegre koncentrál a feljelentése érthetetlenné, értelmetlenné válik, amelynek következményeként a nyomozó hatóság elutasítja, meg sem indítja az eljárást. Fontos tehát, hogy szakszerűen, pontosan kerüljön papírra mind a konkrét bűncselekményre történeti tényállása – felidézve annak minden apró részletét -, mind a bizonyítékok felsorolása.

A feljelentés helyes megfogalmazása nem csak jogai érvényesítése szempontjából lényeges, hanem azért is, hogy ne legyen hátrányos következménye Önre nézve a hanyagságnak.

 

Elsősorban vagyon elleni bűncselekmények esetében szokott előfordulni, hogy akár több milliós veszteség is érheti a sértettet azért, mert a kezdetekkor nem megfelelően fogalmazott.

Amennyiben a Vidákovics Ügyvédi Iroda segítségét kéri az eljárás megindítását célzó feljelentés megtételéhez, nem fordulhat elő, hogy a helytelen nyelvi fordulatok és a jogszabályok ismeretének hiánya miatt a nyomozóhatóság nem indítja meg az eljárást, vagy idő előtt lezárja azt. Forduljon hozzánk bizalommal akkor is. Nagy gyakorlattal, megbízhatóan állunk ügyfeleink rendelkezésére a büntetőeljárás bármely szakaszában!

Büntetőjoggal kapcsolatos kérdésével forduljon a büntetőjogra szakosodott tapasztalt ügyvédhez.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá