Hogyan válasszunk bejárati ajtót?

Biztonsági ajtó felépítése

Különösen a panelházak tekintetében egyáltalán nem mindegy, hogy milyen bejárati ajtót választanak. Miért is? Hát azért, mert ebben az esetben nagyon sok ember megfordulhat azon a helyen és gyakorlatilag csupán csak ez az egyetlen ajtó választja el az akár ismeretlen embereket öntől. Természetesen, nem szeretnénk rosszra gondolni, de mindenképpen szeretnénk megemlíteni, hogy különösen a panelházak esetében érdemes odafigyelni, hogy milyen bejárati ajtót választanak.

Amíg a kertes házak esetében, eleve legalább két ajtó választhatja el az embereket az értékeitől, addig a panelházak esetében gyakorlatilag csak egy, hiszen a lépcsőházba már szinte bárki bejuthat az ön tudta nélkül. Mi javasoljuk az olyan ajtó választását, amely több ponton zárható, tehát ne csupán csak egy vagy két helyen tudjuk biztosítani a záródást, hanem minél több, annál jobb. Kaphatóak olyan ajtók, amelyek például 16 különböző helyen záródnak.

Továbbá az is jó, hogy az ajtóhoz tartozó kulcs másolásvédett, hiszen már nem egyszer csinálták már meg azt, hogy a kiszemelt embernek a házkulcsáról mintát vettek és aztán könnyedén bejutottak. Az is javasolt, hogy mindenképpen legyen rajta kitekintő is, hiszen nem várt, ismeretlen embereknek így nem kell kinyitnunk.

A biztosítás is egy fontos téma, mivel vannak olyan ajtók, amelyeket a biztosítók vagyonvédelmi eszközként elfogadnak, ez pedig számunkra előnyös tud lenni. Ezen a linken érdemes körülnézni, amennyiben ajtót szeretne vásárolni: http://profiszerelo.hu/acel-biztonsagi-panel-bejarati-lakotelepi-ajto. Itt megtalálhatóak minőségi, acél biztonsági ajtók, amelyek megfelelnek a fentebb általunk leírtaknak. Továbbá kaphatóak négy különböző színben is és kiváló hang-, illetve hőszigetelők.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá