Istenes versek, ha szükségét érzed

Nehéz megfogalmazni, hogy van-e a 21. században helye az istenes verseknek, tény, hogy az egyre inkább teret nyerő tudatosság, az istenkeresést nem feltétlen segíti elő, sokkal inkább hátráltatja. Ehhez képest persze, mindenki önmagának kell eldöntse, hogy melyik úton jár, amikor szeretné életében megtalálni, meglépni azt az egyedüli fontos dolgot, ami az élet irányítójává válhat.

Az istenes versek sok esetben kifejezésre jutathatják azon igényünket, ami az útkeresésre vonatkozik. A magyar irodalom nem véletlen bővelkedik istenes versekben, hisz több emberöltővel ezelőtt is hasonló helyzetben voltak mindazok az emberek, akik őt keresik.

Annyi különbséggel, hogy a költők különleges formában tudták önteni a szavakat, amelyek akár mágikus erővel is bírhatnak: feltölthetnek, megerősíthetnek és erőssé tehetnek. Segítségünkre lehetnek azon az úton, amelyen elindultunk, irányt mutathatnak egyben. De egyszerűen csak nyelvi szépségében is gyönyörködhetünk az Isten ihlette gondolatoknak, amelyek az istenes versekben megfogalmazódnak.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá