Teljesen más az osztrák cégalapítás részvénytársasági formában

Ausztriában másképpen lehet megalapítani egy ilyen vállalatot. A részvénytársaság az osztrák cégalapítás szerint csak apporttal is létre hozható. Ez azt jelenti, hogy a törvényben előírt köteles tőke részt a tulajdonosoknak nem kötelező csak, vagy részint pénzben bejegyeztetni. Az apport révén követelés, ingatlan és szellemi termék értéke, még a goodwill és bevonható egy részvénytársaság alaptőkéjébe.
A magyar szabályok kikötik, hogy pénzbeli befizetéssel kell eleget tenni annak az összegnek, ami alapján már bejegyeztethető a részvénytársaság.
Ausztriában is ezeknek a társaságoknak úgy lesz valaki a tagja, hogy az részvényt vásárol. Ezeknek az értékpapíroknak az összesített névértéke testesíti meg a részvénytársaságnak a tőkéjét. Ausztriában is működhet egy ilyen vállalat zárt és nyílt formában.
A részvénytársaságot az igazgató tanács irányítja, mely rendszeresen közgyűléseket tart. A szervezeti felépítés nagyban hasonlít a magyar előírásokhoz.
Ha érdekli pontosan, hogy milyen eljárási menettel találja magát szemben, ha osztrák szomszédainknál kíván vállalkozni, főleg ha egy ilyen nagy volumenű, részvénytársaság alapítási projektbe kezd, akkor látogassa meg ezt a honlapot!
Az egyszerűbb cégformákról is olvashat. Mindenhol fel vannak tüntetve a fontosabb mozzanatok, amik jellemzik az adott jogi eljárást.
o
Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá