Tenisz a korfüggetlen sport

A mai mozgásszegény életmód mellett mindenkinek szüksége lenne valamilyen sportra. Ezzel nem csak fittségünket lehet javítani, de az egészségünk megőrzésének is fontos segítője.

Mi lenne viszont az a sport, amit egy olyan ember is elkezdhet, aki évek, esetleg évtizedek óta nem végzett komolyabb testmozgást? Érdemes megfontolni a teniszezést.

Ez egy olyan sport, mely teljesen kezdő szinten minimális erőfeszítéssel is elkezdhető és kortól függetlenül űzhető. Már viszonylag gyorsan, pár hét alatt el lehet odáig jutni, hogy az ember elér egy alap állóképességet, és így elkezdheti élvezni a játékot. Eszerint kitartásra csak eddig van szükség. Innen már csak idő kérdése, hogy az egészségi és fizikai fittség eredményei is jeletkezzenek. Utána pedig nem csak a mozgás szabadságát, a fizikai állóképességet nyeri, mert az egészség sok apró részletét, mint például a keringés, a szív, a szellemi frissesség segít hosszú távon fiatalon tartani.

A legfontosabbról pedig még nem is beszéltünk, hogy élettel teli, aktív, szórakoztató tevékenységet végezhet gyermekei vagy már unokái társaságában.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá