A biztonságos fajtatiszta kutya vásárlás trükkjei

A fajtatiszta kutya drága, de megéri

A fajtatiszta kutya drága, de az ár egyben garancia is, hogy ápolt, egészséges, jól tartott kutyát veszel. Egy lelkiismeretes tenyésztő tisztában van a fajtára jellemző egyészségügyi gondokkal és ezeket igyekszik megelőzni, az árban pedig általában benne van, hogy a kutya már rendelkezik a megfelelő oltásokkal, mikrochippel és törzskönyvvel.

 

Győződj meg róla, hogy a kutya jó helyről származik!

A megbízható tenyésztők a kutyus származásával is tisztában vannak, és a szülők is rendelkeznek a megfelelő szűrésekkel. Ezenkívül a kiállítási eredmények is segíthetnek a választásban, hiszen a kutyakiállítás nem csupán a címek gyűjtéséről szól, hanem a kutya karakterének, viselkedésének megismerésére is szolgál! A wuuff.dog-on ezeket az információkat is megtalálod a kiválasztott kutyusnál.

 

Vajon megbízható a tenyésztő? Erről ismered fel:

Egy igazi tenyésztő kizárólag egészséges, az előírásokat teljesítő kutyákkal tenyészt. Jó ha tudod, hogy mik a kiválasztott fajta jellemzői, így ellenőrizheted, hogy a kiszemelt kutyus rendelkezik-e ezekkel. Az is jó jel, ha a tenyésztő „túl kíváncsi” és sokat kérdez, ez azt mutatja, hogy ő is a lehető legmegbízhatóbb vevőt keresi, mert törődik azzal, hogy hova kerül a kutyus.

 

Kérdezz a tenyésztőtől!

Még vásárlás előtt kérj tájékoztatást a tenyésztőtől a kutya gondozásával kapcsolatban! Kérdezd meg, hogy megkapta-e már a szükséges oltásokat, van-e törzskönyve és ha nincs, mikorra várható. Tudd meg tőle hogyan kell etetni, milyen környezetet alakíts ki neki, és milyen olyan jellemzői vannak a fajtának, amire különösen figyelned kell?

 

 

Adj magadnak időt a 24 órás foglalással!

Ha megtaláltad álmaid kutyusát, érdemes mindent újra átgondolni, mielőtt megvásárolod, fenti tippjeink is ebben segítenek. Ugyanakkor reális félelem, hogy ha nem tudsz azonnal érte menni, akkor megveszi valaki más. A 24 órás foglalással azonban nem kell ezen aggódnod, a Wuuff garantálja, hogy a foglalás ideje alatt a lefoglalt kiskutyát nem viszi el más.

 

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá