A társkeresők zsonglőrködése a kapcsolatokkal

A tökéletes partner kiválasztása nagyon nehéz lehet abban az esetben, ha ugyan abban az időben több “potenciális” embert találtunk egy vagy több internetes társkereső oldal segítségével. Hogy az ilyen helyzet könnyen megoldható legyen, szükség van jó memóriára, nagy ügyességre, férfiak esetében, nem kevés pénzre.

Érzelmi problémák szakértői azt mondják, hogy az ilyen esetekben, többen választják a párhuzamos kapcsolatot, és addig tartják fenn mindkettőt, amíg végleg el tudják dönteni, hogy valóban melyik is az igazi számukra. Ugyanazok a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ez egy veszélyes játék, ami felveti az erkölcsiség problémáját és ugyan akkor fennáll annak a lehetősége, hogy a legkisebb hiba esetén, elveszíti azt a partnert, akit meg szeretne tartani.

Az egyszerre több személlyel való találkozás, akkor jött igazán divatba, amikor az interneten megjelentek a társkereső oldalak. Az internetes társkereső felhasználók, olyan helyzetben találták magukat, hogy sok érdekes emberrel találkozhattak rövid időn belül.

Egy nagy lépés történt előre, ami a mennyiséget illeti, hiszen a potenciális partnereket nagy számából választhatja ki, hiszen több ezer ember szerepel egy ilyen társkereső adatbázisában.

Az amerikai szakértők szerint, normális és elfogadott, hogy az interneten egyszerre több társkeresővel ismerkedünk, mert szükség van arra, hogy kölcsönösen közelebbről is megismerjük egymást, mielőtt létre jön egy komoly randi. Azonban sok esetben az is bebizonyosodik, hogy a virtuális személynek nem sok köze van az igazi személyhez, aki hozzád illő lenne.

Az egyszerre több kapcsolatot is fenntartók elsősorban azok, akik nem szeretnének komoly párkapcsolatot, sem házasságot. Jellemző azokra az emberekre, akiknél a karrier volt az első és 40 évesen azt veszik észre, hogy társ és család nélkül, milyen üres az életük. Ekkor egy elkeseredett, ijedt hajszába kezdenek, több személlyel is randiznak, ismerkednek, így próbálják rövidíteni a keresést.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá