Fa és a műanyag nyílászárók összehasonlítása

Ezt az írást azoknak szánjuk, akik bővebb felvilágosítást szeretnének kapni a műanyag és a fa nyílászárók előnyeiről-hátrányairól, ezzel segítve a nem egyszerű választás a régi, illetve új lakásunk nyílászáró választásához.

Cégünk immár 8 éve műanyag nyílászárók és nyílászáró kiegészítő anyagok forgalmazásával és beépítésével foglalkozik.

Objektívak szeretnénk maradni hisz a 8 év alatt bőven volt alkalmunk megismerkedni a különböző anyagú nyílászárókkal.

Fa nyílászárók

A fából készült nyílászárókról elmondhatjuk, hogy a természetes anyaguk miatt ezen termékeknek van a legjobb esztétikai megjelenésük, de ez nyilván függ az épület jellegétől, hisz modern irodaházakban a tervezők általában az egyenes formákat és hideg külső színeket használnak, ezért ott a választás inkább a műanyag illetve az alumínium nyílászárókra összpontosul. Viszont a mediterrán típusú családi házak és társasházak esetében a legjobb választás a fa ablakok, ajtók beépítése. Előnyük a fa keretek kiváló merevsége és a szép megjelenés. Hátrányuk a magas áruk (persze ez csak a jó minőségű fa nyílászárókra vonatkozik), hosszú gyártási határidő és az időszakos, elhagyhatatlan felületkezelés.

Műanyag nyílászárók

Sokaknak a műanyag nyílászárókra esik a választásuk, hisz előnyeik közé sorolhatjuk a rövid gyártási határidőt, a jó ár érték arányt és a minimális karbantartási igényt. Hátrányuk az,  hogy a műanyag profilok, és a hegesztési sarkok miatt, a statikai merevsége elmarad a fa nyílászárókhoz képest. Természetesen kialakításuk lehetővé teszi a 3 rétegű üvegezést, de kisebb tartományban mint a fa nyílászárók esetében. Szín és formaválasztékuk is kevesebb, mint a fából készült nyílászáróknak.

Hozzászólhatsz, vagy trackbacket hagyhatsz a saját oldaladról.

Szólj hozzá