Holt Határ – Élő szerepjáték

Holt Határ egy élőszerepjáték (LARP), mely két frakció közti ellentéten, és háborún alapszik. A világ, melyben játszunk középkori fantasy, némi dark fantasy elemmel támogatva.

Információkat, szabálykönyvet a http://holthatar.hu oldalon találhatsz.

Egy kis hangulati leírás:

Történetünk Eldorin birodalom háború szaggatta déli határmezsgyéjén játszódik. Sok éve már, hogy az élőholtak megmentették az embereket és kiűzték az orkokat a birodalom területéről. Azóta a Kárhozottakat visszaszorították egészen a Déli Őrgrófságok területére, ám a végvárakban a Holtak megvetették a lábukat.

Pár éve hogy Ainar isten főpapja, Mirtius pápa felszólította népét az eldorinok II. Szent Háborújára, s Beregmar hadúr megindította seregeit a végvárak ellen. Azóta sok víz lefolyt a Smaragd folyón, ám a háború ma is folyik. A várakat hol egyik, hol a másik fél ostromolja. A mezők, erdők és hegyek pedig tele vannak portyázó csapatokkal, mind élőkkel, mind pedig holtakkal.

Kisebb ember csapat igyekszik át a hegyeken. Nem különböznének más portyázó csapatoktól, ám ők értékes terhet cipelnek: egy ereklyét. A fővárosból jönnek, indokaik sokfélék, céljuk egy: részt kívánnak maguknak a Szent Háborúból. Vannak köztük vitéz harcosok, akasztástól menekült tolvajok, ájtatos papok, de még tudós mágusok is.

Riegbe várába tartanak, hogy csapatukkal, s az ereklyével erősítsék az ostromló seregeket. S bizony van okuk a sietségre, hisz egy élőholt csapat már napok óta követi, s hamarosan be is éri őket. Előző este kiderült, hogy vezérük egy 3. generációs Bosszúálló, egy halállovag. A harc elkerülhetetlen, a megfelelő körülmények kiválasztása a cél.

Így folyik az élet ezen a sötét időket élő határon. Melyet a nép már rég új nevén emleget, mely találóbban kifejezi azt a helyet, ahol a Halál sosem alszik, mindig éberen vár.
Holt határ, így nevezik.

Hozzászólhatsz, vagy trackbacket hagyhatsz a saját oldaladról.

Szólj hozzá