Visegrád nem egy napos kirándulás

Visegrád szállás

Noha Visegrád szállásokban bővelkedik a luxus wellness szállodáktól a családias hangulatú panziókig bezárólag mégis a többség úgy gondolja egy hétvégi nap elegendő megismerni a város nevezetességeit. Aki szereti a természetet és az épített környeztet no meg a történelmi nevezetességeket annak Visegrád kihagyhatatlan magyarországi célpont. Ennek ellenére sokan csak egy napos kirándulásra érkeznek Magyarország egyik legkisebb népességű településére.

Pedig ez koránt sincs így, hiszen itt található a Fellegvár a Királyi Palota no meg a Fellegvár, amely egykor Magyarország királyainak székhelye volt. Olyannyira, hogy az Anjou királyok idején Magyarország székhelyét egy időben ide helyezte át például maga Károly Róbert de Nagy Lajos királyunk is mielőtt Budára tette át a székhelyét Visegrád volt a központ sok esetben innen indult Európát meghódító hadjárataira és építette szépítette a kastélyt a várat ezzel adva rangot a mai alig 1800 fő lakta kisvárosunknak. Történelmi hagyományait, építészetét ma is őrzi a Dunakanyar egyik gyöngyszeme, amelyet nem csak a történelmi nevezetességei, hanem gyógyhatású melegvíz forrásainak, népszerű kiránduló helyei miatt is érdemes felkeresni mind az aktív mind a passzív kikapcsolódást kedvelő turisták számára.

Persze nem szabad elfelejtkezni az itt található canopy és bob pályákról sem amelyet az adrenalin hívei előszeretettel veszenek igénybe rendszeresen. A téli időszakban amikor pedig akár egy kevés hó is hullik akkor a közeli sípálya biztosít lehetőséget a téli sportok szerelmeseinek. A Duna közelsége miatt pedig az evezős sportot kedvelők is megtalátlhatják itt a számításukat. Mégis a legtöbb a Visegrádi palotajátékokra érkeznek, amely rendezvény igazi középkori hangulatot áraszt és ilyenkor Visegrád szinte mindig kiteheti a megtelt táblát a város határaira. Egyszóval Visegrád többet rejt mint egy hétvégi kiruccanás ehhez pedig ki-ki igénye szerinti szállások közül válogathat ízlése és pénztárcája szerint.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá