Tudta, hogy nyomkövető okosóra is van már gyerekeknek?

Szeretné mindig biztonságban tudni gyermekét? Fontosnak tartja, hogy folyamatosan figyelemmel követhesse, merre jár? Szülőként a biztonság kiemelt jelentőséggel kezeljük. Míg saját gyermekkorunkban talán kevesebb veszély leselkedett ránk, addig napjainkra fordult egy nagyot a világ. Az internet nyújtotta szabadság éppen úgy veszélynek teszi ki a gyermekeket, mint egyáltalán az, ha kimennek az utcára. Elég csak végigfutni néhány hírportált, és biztosan találkozunk olyan esettel, amikor gyermekek a bűncselekmények áldozatai.

A nyomkövető okosórákkal ellenőrizni lehet a gyerek aktuális pozícióját anélkül, hogy őt megzavarná napközben (forrás: nyomkovetes.net). A gyermekek számára ugyanis nagyon frusztráló lehet, ha a szülők folyamatosan hívogatják őket, sőt, a társaságban ez akár kellemetlenné is válhat. Ha nem szeretné ilyen módon kínos szituációba hozni gyermekét, akkor is megvan a lehetőség a maximális biztonság megteremtésére. Az érintőképernyős GPS okosóra 10 másodperceként közvetíti az aktuális pozíciót. Az igényes megjelenéssel bíró, trendi darab tökéletesen passzol a fiatalok öltözködési szokásaihoz.

Mivel SIM kártya helyezhető az okosórába, így felhívható az, hasonlóan egy normál telefonhoz. Bármelyik szolgáltató SIM-kártyája belehelyezhető a készülékbe, további előnyének pedig a pánikjelző gomb számít. Azt gondolhatnánk, hogy erre, az amerikai akciófilmekből ismert kiegészítőre hazánkban nem sok szükség van. Az ember mindig úgy hiszi, csak mással történhetnek szörnyű dolgok, és mi magunk valahogy védve vagyunk ezekkel szemben. A tapasztalatok azonban sajnos mást mutatnak.

Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a korszerű nyomkövető eszközök iránt. A személykövetésben a kényelem és a láthatatlanság a legfontosabb, de az autók nyomkövetésekor is vezetik a népszerűségi listát a szinte észrevehetetlen készülékek. Ezek egyébként akár azt is lehetővé teszik, hogy távolról leállítható legyen a gépjármű. A személykövetés elvén alapul az állatok követése is. Ez kifejezetten hasznos lehet akkor, ha kis kedvencünk folyamatosan megszökik, és nem szeretnénk órákon át keresgélni a kutyust vagy a bársonytalpú macsekot. A biztonságtechnika ilyen módon történő megnyilvánulása ma már megfizethető áron elérhető, és legyen szó akár a céges flotta autóinak nyomkövetéséről, akár a gyermek figyelemmel követéséről, mindenki megtalálhatja a céljainak megfelelő ajánlatot.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá