Karácsonyi vásárlás okosan – mire érdemes odafigyelni?

A karácsony sokak számára csak a bevásárlásból áll, hiszen éjt-nappallá téve csak ajándékok után szaladgálnak. Ezt azonban sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani. A karácsonyi csúcsszezont érdemes az internet segítségével kikerülni és kényelmesen otthonunkból megrendelni az ajándékokat a különféle webáruházakból. Sokszor árban kedvezőbb ajánlatokat fogunk találni, mint ha egy üzletben vásárolnánk meg azokat. Nagyon sok üzlet már a fekete péntek előtt is hatalmas akciókat tartott, de aki erről lemaradt vagy még nem sikerült beszereznie az ajándékokat az se csüggedjen.

Minden évben van egy második nagy hullám is a vásárlásoknál ez pedig a karácsony előtti utolsó hét. Ilyenkor érdemes igazán körülnézni a webshopokban hiszen év vége előtt minden kereskedő szabadulni szeretne árukészlete nagy részétől, ezért ilyenkor újabb akciókat hirdetnek meg. Az utolsó pillanatban akár harmadáron vásárolhatunk. Minden alkalommal, amikor találunk egy számunkra is elfogadható árakkal dolgozó áruházat nézzünk vissza alkalmanként, hiszen nem biztos, hogy nagydobra verik az akciót. Egy másik igen fontos dolog, ha már egy számunkra ismert áruháztól levelet kapunk azt érdemes elolvasni, hiszen az is elképzelhető, hogy akciós kupont küldött illetve abban a levélben egy kedvezményes vásárlási lehetőségről tájékoztat bennünket.

Egy dolog azért nagyon fontos a karácsonyi vásárlás során, ez pedig a szállítás, amely még keresztülhúzhatja a számításainkat. A Magyar Posta most decemberben 20-án felvett csomagokra tudja biztosítani azt, hogy még karácsony előtt kiszállítja, így most tényleg itt az ideje, hogy leadjuk az utolsó rendeléseket. Webáruházakból történő rendelések esetén jó tudni, hogy 14 nap visszaküldési garancia van minden termékre, ezért ha úgy gondoljuk, hogy mégsem szeretnénk, ezt a terméket még mindig vissza tudjuk küldeni. Ez a garancia a hibás termékekre vonatkozik, de nagyon sok üzletben egyéb más okok miatt is kicserélik az árucikkeket. Karácsony előtt a cserét valószínűleg már nem nagyon lehet lebonyolítani, de ha két ünnep között visszaküldjük a terméket, akkor esélyes, hogy év elején le lehet bonyolítani a cserét is.

Tovább a végére és komment. A pingelés letiltva.

Szólj hozzá