A rendezvényellátás, kitelepülő vendéglátás avagy party service viszonylag új keletű szolgáltatási ág hazánkban, amely a nemzetközi normarendszerek, különösen az EU szabványainak betartása mellett kell, hogy végezze tevékenységét.
Mivel a party service szolgáltatás jellegéből fakadóan az ételek elkészítésének helye nem azonos a felhasználás helyével, célszerű, higiénikus és gazdaságos ételkészítő, ételszállító és felszolgáló-tálaló eszközparkot kell e szolgáltatóknak létrehozniuk és fenntartaniuk.
A party service eszközök gazdaságossága ez esetben nem feltétlenül a vásárláskori olcsóságukat jelenti, hanem a hosszú időn keresztül történő megbízható, kifogástalan működést, könnyű, kényelmes használhatóságot és szállíthatóságot, könnyű tisztíthatóságot, s nem utolsósorban esztétikus megjelenést, hiszen ezen eszközök többsége a vendégek szeme láttára kerül felhasználásra.
Legszemléletesebb példája e követelményrendszernek egy chafing (ejtsd: cséving, nyitható-zárható tetővel ellátott, vízfürdő közvetítésével kíméletes hőutánpótlást adó, rozsdamentes anyagból készült étel-melegentartó) vagy egy sokat használt salátacsipesz, amelynek éveken át ugyanolyan kifogástalanul kell működnie, mint újkorában.
De ugyanide sorolhatjuk az ételek helyszínre szállítását szolgáló hőszigetelt ételszállító dobozokat (thermobox), az ételek szállítás közbeni tárolását ténylegesen ellátó GN edényeket vagy a rozsdamentes, saválló tálakat, tálcákat.